Lopikerkapel Open monumentendag

Vandaag hadden we 2 optredens staan tijdens open monumentendag in Lopikerkapel. Rond half 2 werden we verwacht  en we kwamen aan in een leuk versierd dorpje.
Langs de weg stonden oude auto's en ook tractoren stonden te pronk in een weiland. Verder zagen we mooi verklede mensen, zoals deze soldaat. Het bleek dat Lopikerkapel dit jaar 200jaar bestaat. 

Rond 2 uur was het verzamelen bij de muziektent en nadat de groep zich had opgsteld in 3 rijen van 4 klonk het eerste nummer door de speakers en kon het dansen beginnen. Het waren verschillende niv. 2 en 3 dansen, waaronder Momma Mia, Wishkey is gone en Miller Magic.
De vloer was even wennen voor de dansers. Een stenen vloer met kiezeltjes en spleten. Nou dat viel nog echt niet mee. Maar de groep heeft erg de best gedaan en dat in die hitte, want de zon scheen uitbundig. Het publiek genoot van het optreden.
Na dit optreden was het gauw weer terug naar de kerk lopen om zich om te kleden voor het koppeldansen in Old English Style ( hoepelrokken en zo).Deze demo ging de paren goed af. Ze waren intussen gewend aan de vloer en er hing een lekker ontspannen sfeertje. Er werden 6 dansen gedaan en alleen tijdens de Caliente stond er af en toe een dametje ( en dan ook een heer natuurlijk) alleen te dansen.
Na afloop werden er weer groepsfoto's gemaakt en na wat te hebben gedronken, vertrok iedereen weer richting huis.

1 opmerking:

  1. Hallo Ella
    Leuke site geworden, ben ook nog steeds aan het uitvogelen wat ik nou gaat doen.
    Ook mooie foto's met de DVD ben ik ook druk bezig. Gr Jane

    BeantwoordenVerwijderen